Bullet Journal - Be happy

Uren, dagen, weken, maandenlang ben je er mee bezig geweest. Bloed, zweet en tranen zitten erin en nu is dan eindelijk dat moment daar. Het moment waar je zolang naar uit hebt gekeken en zo hard voor hebt gewerkt. Al die slapeloze nachten, stressmomenten, frustraties en onzekerheden. Je bent er klaar voor, maar die ene vraag blijft in je hoofd dwalen: “Zal het goed gaan?” “Gaan ze het leuk vinden?“ Krijg je die waardering voor al het harden werken, waar je zo naar verlangt…

*****************

Zelfverzekerd

Werken aan een project, voorbereidingen voor een evenement, het schrijven van je beste blog ooit. Iedereen stelt doelen en als je net als ik een perfectionist bent kun je de lat voor jezelf heel hoog leggen. Aan de ene kant zelfverzekerd, maar aan de andere kant toch die twijfel. Jezelf willen bewijzen en laten zien dat je het kan. Of het nog ‘beter’ doen dan een vorige keer. Nog meer uitdagingen, nog meer verwachtingen. De mensen om je heen weten inmiddels wat je in huis hebt, gaan er van uit dat het kan tippen aan jouw vorige keer. Maar kun je dat ook…?

Als je ergens goed in bent gaan mensen dat zien, valt het op en kan het zorgen voor een zelfverzekerd gevoel. Maar wat mensen niet zien is al het werk ‘achter de schermen’. Wat er allemaal voor de tijd gaande is om je prestatie neer te kunnen zetten. Hoe hard je hebt getraind voor die wedstrijd, hoeveel frustratie er is geweest om die choreo in je hoofd te krijgen. Hoeveel uren je hebt zitten brainstormen voor dat perfecte idee. Alles wat wij doen heeft een weg er naar toe. Soms een lange en soms een wat kortere. Maar een goede voorbereiding zorgt voor een goede uitvoering.

~~Durf jij jezelf te laten zien?

Als iets recht uit je hart komt, met volle passie en overgave is gemaakt of opgezet is dat te zien. Een stukje van jezelf laten erin verwerken waardoor het echt wordt. Jezelf een klein stukje delen met de wereld. Maar daarvoor is wel een handje lef nodig. We leven tegenwoordig in een wereld met veel kritiek, het nodige commentaar en een ieder heeft zijn of haar eigen mening. Op het moment dat jij dat kleine stukje hebt laten zien zit jouw taak erop. Heb je hard gewerkt en alles gedaan wat je kon doen en is het moment daar dat alleen afwachten nog op je to-do list staat. Kijken naar de reacties, luisteren naar het commentaar en stiekem hopen op iets goeds. Hopen dat je verhaal is overgekomen, je dans goed is uitgevoerd, je planning klopte, je lezers iets kunnen met jouw verhaal of het publiek met een glimlach heeft gekeken. Allemaal factoren die kunnen zorgen voor dat kleine stukje waardering. Voor that lucky moment.

En toch zijn het de meningen van dichtbij die je waarschijnlijk het meest zullen raken. De meeste impact op je gaan hebben. Al er zijn 100 mensen van buitenaf die jouw project ‘minder’ vonden, als de personen die dicht bij je staan en welke je kan tellen op één hand het mooi vonden en ervan genoten hebben, is het goed. Daar moet je het voor doen, niet voor de buitenwereld, maar voor degenen die interesse hebben in jou . Die komen voor jouw project, voor jouw uitvoering, voor jouw wedstrijd, voor jouw lancering, voor jouw blog. Degenen die meerwaarde geven in jouw leven, er voor je zijn als het even minder gaat. Die jouw kennen zoals je bent. Zij die zelfs zien wat er ‘mis’ ging achter de schermen. Waren ze daarbij? Nee, maar jouw gezichtsuitdrukking zegt genoeg 😊. Zuinig zijn op deze vrienden en dierbaren.

Never give up!

Het organiseren van een evenement of werken aan een project is één van mijn favoriete bezigheden, ergens naar toe werken en weten waar je het voor doet. Urenlang bezig met de gedachte hoe het uiteindelijk zal gaan lopen. Zelf het plaatje al in je hoofd hebben en er alles aan doen om de mensen hetzelfde te laten voelen als jij. En of dat nu bij een wedstrijd is of bij een dansshow. Bij het online zetten van een blog of een lancering van je eigen boek. Als het voor jouw belangrijk is, zorg er dan voor dat je een klein stukje van jezelf laat zien. Geloof me, mensen waardering deze blootstelling, zullen er respect voor hebben en inzien dat je er met de volle 100 procent voor bent gegaan. Al je harde werken zal worden beloond.

En dan zijn eerlijkheid en oprechtheid belangrijke factoren. Mensen die je recht in je gezicht durven te vertellen wat ze ervan vonden. Dat is iets wat mij waardering geeft. En wanneer je dan een compliment ontvangt is deze oprecht en gemeend. Eerlijkheid is belangrijk, er niet omheen draaien, maar zeggen waar het op staan. Al is het soms hard, het kan je beter maken in wat je doet. Zie het als positieve feedback.

Ga voor wat je wil bereiken, al is het hard werken en kost het slapeloze nachten. Blijf je vasthouden aan de gedachte waar je het voor doet. Als het jouw passie is, gaat het je lukken. Op welke manier dan ook. Accepteer meningen van anderen, sta open voor positieve kritiek, maar doe het op de manier hoe jij dat wil. Wees eerlijk en blijf bij jezelf. Dan krijg je vanzelf dat kleine stukje waardering met alle liefde terug. Maak jouw dromen waar, ga zover je kan en never give up! 

Trots, never give up

Be proud

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.