Plannen - 2019 - Hallmark

 Of we nu willen of niet, het jaar is al bijna weer voorbij…  en wauw hoe snel kan het gaan. Iedere maandag beginnen we de week met frisse moed en voor je er erg in hebt is het alweer vrijdag… Hoe dan? Ligt het aan mij of gaat de tijd veel sneller naarmate je ouder wordt. Al die momenten die voorbij vliegen, alle dagen, alle weken, alle maanden. Het jaar 2018 is bijna een feit, tijd om deze af te sluiten en te gaan focussen op een nieuw jaar. Focussen op nieuwe doelen, nieuwe goals, focussen op het jaar 2019.

**************

Ik weet nog goed dat ik aan het begin van het jaar de positiviteitskalender opende en met een glimlach naar de tekst van 1 januari keek. Yes, deze ga ik bewaren, dit wordt ons jaar. Met veel motivatie ben ik eraan begonnen en met een positieve gedachtegang wist ik dat het ons zou gaan lukken. Nieuwe doelen, nieuwe goals, nieuwe uitdagingen. Doen wat je leuk vind en er met volle 100 procent voor gaan. En belangrijker nog, niet te druk maken… Zorgen dat de positieve momenten de negatieve omver blazen. Zorgen dat je het van een goede kant bekijkt.

Positiviteit - Kalender 1 januari 2018

Maar in 365 dagen kan er veel gebeuren, de tijd gaat snel en je weet nooit hoe het zal gaan lopen. Veel dingen zijn te plannen, maar er zijn altijd die onverwachte momenten waar we niet op voorbereid zijn. Welke we niet hebben gepland, de soms ‘enge gedachte’ van niet weten wat er komen gaat. En toch wilde ik de uitdaging aangaan om met een positieve mindset te beginnen en deze proberen te houden. En nu, bijna aan het eind van het jaar, kan ik oprecht zeggen dat het een jaar was met mooie dingen, met veel dankbaarheid en heel veel liefde om me heen. Prachtige ervaringen opgedaan en heel veel geleerd.

Goede voornemens

Gezonder gaan eten, stoppen met gewoontes, beter je best doen op school. Theoretisch gezien gaan we gewoon verder naar de volgende dag, maar het is altijd net alsof we in het nieuwe jaar een nieuwe start maken. Dat het moment daar is om te stoppen met wat je niet meer wil doen en een stap durft te nemen in een andere richting. Terugblikken op wat je hebt bereikt, je leerdoelen aanpassen en je focus veranderen. Alle oudejaarsconferences, jaaroverzichten, gesprekken met anderen, alles herinnert ons aan de gebeurtenissen van het jaar.

We denken nog één keer terug aan wat we hebben meegemaakt, glimlachen bij de gedachten van mooie dingen en staan stil bij de ‘moeilijkere’ momenten. Dankbaar voor weer een jaar, dankbaar voor weer een ervaring. Hopen dat de volgende weer zo goed gaat, of dat het juist beter gaat. Verwachtingen, voornemens, doelen, de eerste openstaande to-do’s staan alweer op de planning, hetgeen wat je nog wil bereiken, wat je nog wil vergroten. Of hetgeen wat je juist niet meer wil doen. Klaar voor een nieuw jaar en klaar voor een ‘nieuwe’ start.

  ~~Enjoy the little things in life

Ergens voor werken is goed, iets hebben om naar toe te leven. Maar vergeet niet dat genieten ook belangrijk is. Koester de mooie momenten in het leven, zorg dat jouw boek volstaat met prachtherinneringen. Een boek waar je met een grote glimlach af en toe doorheen kan bladeren, welke je met veel trots neerzet op de bovenste plank. Een jaar gaat snel en voor we er erg in hebben is het voorbij, is het alleen nog een herinnering. Een boek met 365 pagina’s en iedere pagina is anders. Iedere dag een nieuw moment. En nu, met oud & nieuw in het zicht komt het moment dat we er bij stil gaan staan. Komt het besef dat we dat door alle drukte soms vergeten zijn, hoe leuk het eigenlijk was.

Het is zo belangrijk om geluk uit kleine dingen te halen. Uit hetgeen wat positief is. Om op zoek te gaan naar dat geluksstofje die ervoor zorgt dat je blij wordt, welke je energie geeft en de kracht om door te gaan bij tegenslagen. Denk aan de lachwekkende momenten die er waren, de dankbare momenten die je gelukkig hebben gemaakt, de gezellige momenten bij je dierbaren en de rakende momenten die je weer met beide benen op de grond hebben gezet. Haal die positieve vibe eruit! Bekijk het van de goede kant.

Trots

Voor mij was het een jaar met veel uitdagingen. Durven om uit mijn comfortzone te stappen en te gaan voor wat ik wilde bereiken. Alweer 6 jaar een eigen dansschool, alweer een jaar bezig met het leren van de Spaanse taal en na lang twijfelen de stap durven nemen om mijn blogs online te zetten. Allemaal momenten waar ik trots op ben, momenten die in mijn ‘boek’ beschreven staan. Herinneringen waar ik met veel liefde aan heb gewerkt, waar ik gelukkig van ben geworden. En hopelijk komen er nog veel nieuwe bij. Maar laat ik vooral het allerbelangrijkste in mijn leven niet vergeten. Alweer bijna 10 jaar getrouwd, 15 jaar samen met de allerliefste. De persoon die mij het meest steunt, die altijd voor me klaarstaat en me soms wakker schudt als het nodig is. Degene waar ik het meest zuinig op ben.

Wees bewust

Soms is het goed om even stil te staan bij je streven en je doelen. Stil te staan bij waar je nu bent. Bewust terugdenken aan hoe je bent begonnen en waar je nu staat. Iedere ervaring leert je bij, iedere dag is anders en iedere week maak je nieuwe dingen mee. Een jaar is lang, zit vol met veranderingen en niemand weet hoe het zal gaan lopen. Iedereen maakt ‘fouten’, niemand is perfect.

Wees zuinig op de tijd die je krijgt, ga volop genieten en zorg ervoor dat je er ‘later’ met een grote glimlach op terug kan kijken. Sluit het jaar af met veel trots, ga samen genieten, doe wat je moet doen en kies je eigen weg. Neem je me-time, neem je quality-time, neem even lekker je rust en zorg dat de batterij weer opgeladen wordt. Bedenk wat je wil veranderen, doe hetgeen waar je blij van wordt en maak je vooral niet te druk. Kijk nog één achterom, denk nog één keer terug. Het is tijd voor een nieuw jaar, tijd om alles los te laten en tijd om door te gaan. En zodra de batterij vol is, is het tijd om verder gaan waar je gebleven was….

Gelukkig Nieuwjaar - 2019 - Hallmark

Ik wens iedereen een heel gelukkig, gezond en knallend 2019!

Todo en esta vida es temporal
Si las cosas van bien
Disfrútalas
Si las cosas van mal
No te preocupes
Nada es para siempre
*********

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.