Van hier naar daar, door elkaar en alle kanten op. En dit alles nog heerlijk warm onder de dekens. Met een nog slaperig hoofd zijn mijn eerste hersenen al druk bezig met het voorbereiden van de dag. Een grote check door alle to-do’s en niet te vergeten de lijst met must-do’s. Veel ochtenden, al voor ik ben opgestaan, kunnen mijn hersenen het presteren om al volop in de werkstand te staan. 

We creëren er tig per dag en ze kunnen onze hersenen af en toe heerlijk laten ratelen. En als je maler bent net als ik met een hoofd vol stuiterde minions die het superleuk vinden om dag en nacht te werken, kan dat soms best vermoeiend zijn. Veel gedachten, veel hersenkrakers en onrealistische ideeën. Hoe positiever je denkt, hoe beter je humeur. Hoe rustiger je blijft, hoe meer controle je behoudt. En dat is wat je wilt! Hoe je daarmee begint? Spring uit je bed en wees dankbaar voor weer een nieuwe dag. Zet een fijn muziekje op, maak een overheerlijk ontbijtje (en geniet daar ook echt van!), pak even je me-time en ready to go! ¡Buenos días!

Verkeerde start

En toch komt er af en toe een dag voorbij met een ‘verkeerde start’. Wakker worden met teveel to-do’s in je hoofd, met de gedachte waarbij je niet zeker weet of deze dag wel zo leuk gaat worden. Een dag waar je tegen op kan kijken, waar je misschien wel wat nerveus voor bent. Een dag met een belangrijk gesprek, met een deadline voor een project, een dag waarvan je weet dat deze druk gaat worden. En door al die gedachten hebben je hersenen al een complete ‘werkdag’ erop zitten voor je de dag überhaupt begonnen bent….. Verkeerde start….

Denk simpel!

Om maar gelijk to the point te komen, dit zit enkel en alleen in je hoofd en creëer je zelf. Dit zijn je hersenen, je gedachtegang waarmee jij jezelf op een verkeerd pad kunt zetten. En hoe negatiever deze zijn, hoe meer onrust in je lijf. Als jij de hele dag tegen jezelf zegt: “Wedden dat het ‘mis’ gaat vandaag, wedden dat het gesprek niet goed verloopt, wedden dat ik het project niet af ga krijgen….” Ja, dan gaat je dag waarschijnlijk niet heel vlekkeloos verlopen. Maak hier geen gewoonte van, werkt demotiverend, wordt je niet blij van en vreet energie. Hoe echt ze soms ook voelen, ze zitten enkel in je hoofd, zijn tijdelijk en gaan uiteindelijk aan je voorbij. Blijf rustig, blijf bij jezelf en blijf realistisch. Nogmaals, jij bepaalt hoe je ermee omgaat en alleen jijzelf kan het omzetten in iets positiefs. En mocht het toch een keertje tegenzitten, wat we allemaal wel eens hebben. Bekijk het dan van de goede kant, haal je leerdoelen eruit, neem deze mee en focus je op een volgende keer.

Choose-Happy