Twee keer per week neem ik vis als basis van een maaltijd. Eén keer tijdens de lunch (koud) en één keer tijdens een avondmaaltijd (warm). Het recept van deze tonijnsalade staat wekelijks op mijn menu en dat terwijl ik een jaar geleden helemaal niet van vis hield! Maar met de juiste ingrediënten ben ik om en is het nu één van mijn favoriete recepten. Simpel en snel! En met de verantwoorde calorieën ook nog eens onwijs lekker!

Recept Tonijnsalade

INGREDIËNTEN TONIJNSALADE

  • Blikje tonijn op waterbasis (70 gram uitgelekt)
  • Sjalotje
  • Rucola (handjevol)
  • Cherrytomaatjes (zaadlijsten verwijderen)
  • Zilveruitjes
  • 2 Augurken

DRESSING

  • 1 tl Dijonmosterd
  • 2 tl Griekse yoghurt (kan ook weggelaten worden)
  • Peper/zout naar smaak

BEREIDINGSWIJZE:
1. Pel en snipper het sjalotje fijn en doe deze in een schaal
2. Laat de tonijn uitlekken, voeg deze toe en hussel het met een vork door elkaar
3. Voeg een handjevol rucola toe
4. Snijd de zilveruitjes, augurken en cherrytomaatjes in kleine stukjes en hussel alles rustig door elkaar
5. Maak de dressing en breng hiermee de salade op smaak.

Tips om mee te combineren (koolhydraten):
– Geroosterde boterham
– Volkoren cracker
– In een wrap

Op de foto is de salade geserveerd met een geroosterde boterham, maar doe wat jij lekker vind en varieer gerust naar eigen smaak. Voeg ingrediënten toe of laat ze weg. De tomaatjes kun je bijvoorbeeld vervangen door stukjes paprika en de rucola door veldsla. Daarbij geven de mosterd, zilveruitjes en augurken wel een goedpassende smaak bij tonijn. De Griekse yoghurt is optioneel, maar geeft wel een extra frisse smaak. Wil je deze eventueel nog wat versterken, besprenkel het dan met verse citroensap. 

¡Que Aproveche!

Tonijnsalade

 

Misschien vind je dit ook leuk..

Recept maaltijdsalade
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.