Om mijn dagelijkse portie groente binnen te krijgen neem ik vaak een frisse maaltijdsalade. Nu kun je ervoor kiezen om deze bij de supermarkt te kopen, de bijgevoegde dressing er doorheen te husselen, maar mocht je op de calorieën letten is dit geen verstandig idee. Hoe verwarrend het ook kan zijn, want sla en groente is toch gezond… De kleine onschuldige zakjes met dressings bevatten vaak meer suikers dan je denkt.. Oplossing: zelf maken!

Veel mensen denken vaak bij een salade aan veel werk en weinig smaak. Maar met wat simpele ingrediënten kun je met dit recept binnen no-time een overheerlijke salade op tafel zetten. Vooral op een zomerse dag is het de perfecte maaltijd voor een goed humeur en de nodige energie. Enjoy!

Maaltijdsalade met honing-mosterd dressing (2)

INGREDIËNTEN SALADE

  • Sjalotje
  • Rucola (handjevol)
  • 1/4 Komkommer
  • Rode paprika
  • 1 Wortel (winterpeen)
  • 2 Plakjes kalkoenfilet
  • 1 el Hüttenkase (naturel)
  • Gedroogde of verse basilicum

DRESSING

  • 1 tl Dijonmosterd
  • 1 à 2 el Olijfolie extra vinagre
  • Verse limoensap (paar druppels)
  • 1 tl Honing
  • 1 tl Kerriepoeder
  • Peper/zout naar smaak

BEREIDINGSWIJZE:
1. Pel en snipper het sjalotje fijn en doe deze samen met de rucola in een kom of schaal
2. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en komkommer, snijd deze in blokjes en voeg deze toe aan de salade
3. Schil de wortel met een dunschiller en maak er kleine blokjes van. Voeg toe
4. Rol de 2 plakjes kalkoenfilet op, snijd ze in stukjes en snipper deze er doorheen
5. Hussel samen met de el Hüttenkase en wat basilicum alles rustig door elkaar
6. Maak de dressing en breng hiermee de salade op smaak
7. Voor de echte frisheid, eerst even in de koelkast en naar aan tafel!

LET OP:
Voeg de dressing pas toe wanneer je het daadwerkelijk gaat eten, anders zal het veranderen in een plakkerige smurrie. En dat willen we natuurlijk niet 🙂 Persoonlijk, en dan vooral op de zomerse dagen, vind ik het lekkerder om de salade eerst een uurtje in de koelkast te zetten Niet noodzakelijk, maar voor de extra frisheid zeker een aanrader.

TIP: Meestal gebruik ik de helft van een paprika, de overige gaat in de koelkast om later op de dag heerlijk van te snacken.

Tips om mee te combineren (koolhydraten):
– Geroosterde boterham (kun je ook croutons van maken)
– Volkoren cracker
– In een wrap

Op de foto is de salade geserveerd met een geroosterde boterham, maar doe wat jij lekker vind en varieer het recept gerust naar eigen smaak. Voeg ingrediënten toe, of laat ze weg. De paprika kun je bijvoorbeeld vervangen door snoeptomaatjes, de rucola door een andere slasoort en de kalkoenfilet door kipfilet. Geen limoen in huis? Gebruik een citroen of laat het weg. Alles kan!

¡Que Aproveche!

Maaltijdsalade met honing-mosterd dressing (1)

Misschien vind je dit ook leuk..

Tonijnsalade
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.