,

Op zoek naar geluk – Hoe ga je voor een positieve mind

Keuzes, keuzes en nog meer keuzes. Met een kop koffie achter de computer moet ik er eigenlijk wel om lachen, heerlijk die herkenbaarheid. Bij het lezen van verhalen van andere bloggers betrap ik mezelf er vaak op, dat had mij ook kunnen overkomen. Soms in een andere situatie of andere context, maar de achterliggende gedachten blijven hetzelfde. En toch is het iets waar we dagelijks voor komen te staan. Keuzes, vragen en onzekerheden. Altijd op zoek naar dat ‘geluksstofje’.

Als jonge vrouw van begin 30 sta ik midden in het leven. Geniet van alles om me heen en heb in de laatste jaren veel geleerd, geleerd om dankbaar te zijn en dan vooral voor de kleine dingen om je heen. Het heeft me gemaakt tot wie ik nu ben. Als je me een aantal jaren geleden had gevraagd waar ik nu zou staan, had ik denk ik niet gezegd dat ik zover had kunnen komen en zoveel heb mogen bereiken. Genieten van het leven, genieten van de mooie momenten en deze proberen te koesteren. Disfrutala!

Ga voor je doelen

Maar wanneer heb je je doel bereikt, wanneer ben je waar je wil zijn… wanneer ben je tevreden? Als actief en creatief persoon ben ik altijd bezig en altijd op zoek. Op zoek naar nieuwe uitdagingen, nieuwe onderwerpen, nieuwe manieren om mezelf weer bezig te houden. Op sommige vlakken sta ik heel sterk in mijn schoenen, weet ik dat ik het kan en ben ik van mijn eigen kunnen overtuigd. Datgene waar je door ervaring goed in bent geworden. Het welbekende op de automatische piloot werken en dat is nu juist hetgeen waar bij mij de alarmbellen gaan rinkelen. Een vorm van ´verveling´ slaat toe. Hmm best dubbel als je het zo bekijkt. Iets met volle passie en overgave doen, maar uiteindelijk het gevoel van ‘to easy’, het gevoel van een gewoonte. En deze kennen we vast allemaal. Als we iedere maandag boodschappen doen, blijven we dat doen. Als we gewend zijn om op zondag uit te slapen, gaat de wekker uit en slapen we lekker uit. Dat is de routine, dat is wat we gewend zijn. Maar wat als je dat nu eens loslaat. Al die voorbedachte raden, alle ´perfecte´ planningen, al het “moeten”. Soms is het juist goed om het roer om te gooien en op zoek te gaan naar die positieve vibe!

Vaak zijn het de ‘onverwachte’ dingen die je planning ‘in de war’ gooien. Die je hersenen weer laten werken om ´dat´ belangrijke weer opnieuw in te plannen. Onverwachts een kop koffie met een vriendin, nog even een vergeten boodschap halen of een spontane meeting waar je echt niet onderuit kan! Allemaal dingen die onze planning in de ‘war’ gooien. En toch zijn dat juist de momenten welke zorgen voor die vibe! Geven net dat extra beetje energie. Ofwel dat geluksstofje’.

Glimlach!

Soms ben ik er echt een kei in! Het creëren van het geluksstofje. Een dag hebben dat alles lukt! Een dag die loopt zoals jij wilt en je zelfs nog meer hebt kunnen doen dan gepland. Zo fijn! Even het gevoel dat je de hele wereld aan kan, het gevoel van sterk in je schoenen staan. Het positieve wat al het negatieve omver blaast. “Love that feeling!”

Maar helaas, daarna weer de frustratie waarom dat nu niet altijd lukt. Overal over na willen denken en bij alles een achterliggende gedachte zoeken. Weten waarom iets zó gaat! Alles begrijpen is onmogelijk en moet je ook niet willen. Soms gebeurt iets gewoon om dat het zo gaat. Laat het gaan, ervaar die momenten en zorg ervoor dat ze je sterker maken bij een volgende ‘tegenslag’. Bij een moment dat je even niet zo sterk in je schoenen staat. Als het op gevoelskwesties aankomt kun je deze niet plannen, gevoel is niet aan of uit te zetten. Maar het is wél te sturen. Een positieve mind doet wonderen, het geeft je energie, you only have to get it! Blijf altijd geloven in je eigen kunnen en blijf kijken naar waar je goed in bent. Wees trots op jezelf en geniet van de good things in life. En wanneer het geluksstofje dan verschijnt, laat het binnen en ga volop genieten van dat verdiende moment.

“En wanneer het geluksstofje dan verschijnt, laat het ‘binnen’ en ga volop genieten van dat verdiende moment.”

Dit alles is nu juist de reden waarom ik zo graag blogs wil gaan schrijven. Motiveren en inspireren. Met de nodige ups en downs blijf ik altijd mijn weg volgen. Als je het niet probeert, zal je nooit weten of het zou zijn gelukt. Zonde! Een positieve kijk op het leven, ervaringen op doen en deze delen met anderen. Net even datgene wat je op dat moment nodig bent. Wat zorgt voor een andere kijk, waardoor je toch een goede keus voor jezelf kan maken, of toch die reis durft te maken. Een juiste tip op het juiste moment. De motivatie, de humor, een mooi verhaal of juist knallende energie.

Een creatieve mind…. en daar wil ik iets mee doen!

Liefs

7 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.