Een vraag die je tegenwoordig steeds vaker voorbij ziet komen. Het onderwerp waar steeds meer blogs, vlogs en verhalen over gaan. De leidraad van boeken, seminars en cursussen. Geluk, wat is geluk? Een woord van 5 letters, simpeler dan simpel, maar samen met dankbaarheid één van de belangrijkste dingen in het leven.

*************

Maar wat is het? Wat is dat kleine woord van 5 letters welke zo belangrijk is voor ons als mens. En dan vooral in de soms hectische maatschappij waarin we nu leven. Is het een moment? Een fase? Een manier van leven?…  Of is het iets wat je simpelweg op ieder moment kan toepassen in je eigen leven… Toevoegen aan hetgeen wat je doet.

~~”Ik heb nooit geluk…”~~

Voor iedereen zal de interpretatie hiervan anders zijn en allemaal hebben we een eigen mening wanneer we het hebben over geluk. Ieder persoon gaat hier anders mee om en iedereen heeft een eigen manier van denken. Sommigen zeggen wel eens: “ik heb nooit geluk, geluk is voor mij niet weggelegd…” Het gevoel hebben dat anderen vaker geluk hebben dan jij.

Maar toch ben ik er van overtuigd dat iedereen het gevoel van geluk kent, dat het op bepaalde momenten in je leven bij je langs is geweest. Bij je binnengedrongen en je het gevoel van de hele wereld aankunnen heeft bezorgd. Misschien heb je het gevoeld, misschien stond je er onbewust helemaal niet bij stil of kwam het besef pas achteraf. Het moment dat je verliefd werd, het moment dat je ging trouwen, het moment dat je slaagde voor je examen of het moment dat de lieve mensen er voor je waren toen het nodig was. Overal waar je kijkt is geluk te vinden. Maar soms is het zo klein, dat er een microscoop voor nodig is om het te zien. Althans, zo kan het voelen.

Hoe wordt je gelukkig?

Klinkt best heftig hè? Maar eigenlijk is het heel simpel. Hoe wordt je gelukkig? Door gelukkig te zijn, door deze momenten te creëren en daardoor ook te voelen. Door dankbaar te zijn, tevreden en bovenal door jezelf te accepteren.

Zorg dat je trots bent, trots op de mensen je heen, maar ook zeker op jezelf. Als je iedere dag in de spiegel kijkt naar de prachtige persoon die je dan ziet, zul je weten je bent. Weten waar je voor staat en de doelen gaan vinden waar je zo graag aan wil werken. Probeer te beseffen waar jouw gevoelens vandaan komen en inzicht te krijgen hoe je op alles reageert. Accepteer je struggles, vind een weg om hiermee om te gaan en blijf leven in het nu. Want dat is het enige wat er nu is.

Blijf altijd jezelf, wees echt en ga genieten. Inzien dat de simpelste en kleinste dingen jouw geluk kunnen zijn. Laat de negatieve inputs uit je hoofd varen en zet alles om in iets positiefs. Zorg dat je mindset positief is en zorg dat je geniet. Geef je fouten, welke je soms maakt, toe. En zeg sorry en dankjewel. Is dat makkelijk? Nee, maar wel mogelijk. Denken in oplossingen, open staan voor veranderingen en jezelf dat stukje geluk gunnen. Dat is waar het om draait, dat is waar geluk begint.

Werken aan je eigen geluk

Nu hoor ik jullie denken, dat is makkelijker gezegd dan gedaan. En dat klopt, je zal er zeker voor moeten werken, maar dat moeten we bij alles in het leven. Niets komt zomaar aanwaaien, alles heeft een prijs en alles kost tijd. Maar zeg nu zelf, wanneer je langere tijd aan iets gewerkt hebt, met hart en ziel hebt geprobeerd om iets te bereiken. De nodige obstakels door bent gegaan en uiteindelijk de finish hebt bereikt. Dan was al die drukte en stress het toch dubbel en dwars waard. Dat voldane gevoel na de tijd wil je toch vaker voelen?

Het gevoel van trots, het gevoel van geluk, het geweldige gevoel wanneer de puzzel in elkaar valt en het moment dat alles lijkt te kloppen. Dat is ontvangen wat je geeft. Dat is positief denken en kleurrijk zien. Alle positieve energie die jij geeft krijg je uiteindelijk terug.

Werken aan jezelf is ook een doel, werken aan je persoonlijkheid, werken aan je manier van kijken naar alles om je heen. En ook zeker werken aan je eigen geluk. Misschien ben je som te gehaast, wil je af en toe teveel. Maar hey, we blijven mensen en mensen maken ‘fouten’. Zie ze als leerpunten, zie het als verbeterpunten en geloof dat je ze kan veranderen.

Waar wordt jij gelukkig van?

Wat is jouw geluk? Waar wordt jij gelukkig van? Wie of wat tovert er binnen no-time een glimlach op je gezicht en welke momenten zorgen voor een warm en vertrouwd gevoel? Welke momenten laten jouw weer stralen? Als je het in één woord moest omschrijven, als je één woord mocht kiezen wat voor jou geluk betekent… Wat zou het dan zijn? Welk woord zou je kiezen en waarom.

Schrijf dit woord op, plak het boven je bed en kijk er iedere dag even na. Herinner je er dagelijks aan wat jouw geluk is, waar je aan wil werken en waar je blij van wordt. Zorg voor die reminders, zorg voor voor die motiverende vibe.

Geluk is naar mijn idee overal, je moet het alleen zien, toelaten en soms ook met beiden handen aanpakken. Want ook jij verdient geluk, ook jij mag je gelukkig en blij voelen. Het is een stofje welke nooit opraakt. Het kan zich soms verstoppen, maar de voorraad wordt altijd bijgevuld. Een gelukkig leven kun je creëren. Misschien niet 24/7, maar wanneer je ervoor openstaat kun je een heel eind komen. Kun je heel veel momenten waarvan je nu misschien denkt: “minder leuk” omzetten. Of beter gezegd, omdenken. Een andere kijk waardoor er zoveel geluk te zien is om je heen. Een gunfactor welke je zoveel mogelijk moet proberen te koesteren.

Mindset

Want zonder geluk ben je niet blij, heb je geen voldaan gevoel en kunnen twijfels ontstaan welke niet nodig zijn. Geluk zit in je dagelijkse leven, geluk zit in je bezigheden, geluk zit in wie jij bent en alles en iedereen om je heen. Maar het zit vooral in je hoofd. Jouw mindset is jouw geluk. Probeer het maar eens. Een dag lang jezelf positief praten. Een dag lang alleen maar positieve dingen benoemen. Jezelf ‘verbieden’ om negatief te zijn. Doe je dit wel, verbeter jezelf dan gelijk. Een grote uitdaging, maar heel erg leuk om eens te proberen. Het zal je bewust laten worden van hoe snel je negatief wil denken. Hoe snel je iets bekijkt van de negatieve kant. En hoe vaker je dit doet, hoe meer je zult zien dat het toch een werking heeft.

Balans is kiezen voor geluk

Nu zijn we bezig met het zoeken naar de balans in je leven, het werken aan jezelf en het verbeteren van je eigen ik. Werken aan de punten waarvan jij vindt dat ze nodig zijn. Maar soms moet je dingen loslaten, ze accepteren en voorbij laten gaan. Soms moet je kiezen voor geluk, ervoor kiezen dat jij je gelukkig voelt en jezelf niet wegstopt in een kastje. Je niet teveel aantrekken van wat anderen denken, maar juist laten zien wie je bent.

Wees trots op jezelf, wees lief voor jezelf en gun je zelf die verwenmomentjes. Gun jezelf de momenten waar jij gelukkig van wordt. Hoe meer je hiervan creëert, hoe gelukkiger je zal zijn. Hoe beter je voor jezelf zorgt, hoe positiever je gaat denken en hoe meer je het gaat zien. Het zit enkel en alleen in je hoofd, het zijn de gedachten die bepalen hoe jij je voelt. En zoals je weet, creëer je deze zelf.

Dus praat jezelf geen ‘ongeluk’ aan en ga niet teveel op zoek naar je geluk. Blijf bij jezelf en blijf bewust. Blijf altijd in jezelf geloven en je zult zien dat het dichterbij is dan je denkt. Maak er geen wereldreis van, maar kijk om je heen. Omring je met mensen waar je graag bij bent, de mensen die jouw gelukkig maken en waarbij je jezelf kan zijn. Ga de dingen doen waar je blij van wordt en positieve energie van krijgt. Zet het negatieve opzij en maak je eigen keuzes.

Dankbaarheid

Dus maak een nieuwe stap richting je doel en pak je geluk door volop te genieten. Kleine stapjes, poco a poco. En is het blije even weg.. accepteer het, kijk erna en laat het gaan. Neem heel even een break en pak een moment van graditue. Benoem 10 dingen waar je dankbaar voor bent. Maakt niet uit wat het is, maar benoem het. Hoe meer, hoe beter. Zet die mind in de goede richting en je zult zien dat je weer terug komt bij jezelf.

Begin iedere dag vol goede moed, neem iedere dag een moment voor jezelf en zorg voor die positieve vibe! Dan trek je het gevoel van geluk uiteindelijk vanzelf naar je toe. Give it a try!

¡Tu puedes! Ser feliz

Moonboard - Geluk

Dit vind je misschien ook leuk

Bucketlist-voor-je-doelen

Je doelen bereiken – Hoe doe je dat?

Wat is hetgeen wat je het liefste doet, van welke gedachte wordt je gelukkig en verschijnt er een glimlach op je gezicht. Waar krijg je kippenvel van als je eraan denkt. Waar wil je met de volle 100% voor gaan en ben je bereidt om dingen voor…
Vrolijk wakker worden

Vrolijk wakker worden

Van hier naar daar, door elkaar en alle kanten op. En dit alles nog heerlijk warm onder de dekens. Met een nog slaperig hoofd zijn mijn eerste hersenen al druk bezig met het voorbereiden van de dag. Een grote check door alle to-do’s en niet…
14 antwoorden
 1. Mulky zegt:

  Надежный поставщик двутавровой балки из наличия! | МИС&SHOP
  Двутавровая балка ГОСТ Р 57837-2017/ГОСТ 27772-2015 от производителя по низким ценам. Гарантия качества! Доставка уже на следующий день! Свыше 5 000 тн на складе.

 2. Exect zegt:

  Business Boom – Разработка и Создание сайтов | SEO | SMM |
  Создание сайтов с индивидуальным дизайном. Разработка интернет магазинов, SEO-оптимизация, SMM, разработка маркетинговых стратегий. Вывод в топ Яндекса и Google.

 3. mem zegt:

  Срочный кредит под залог недвижимости в Москве без справок и поручителей
  Помощь в быстром получении займа под залог имеющейся недвижимости. Кредитование на выгодных условиях при содействии Moscow Credit.

 4. lor zegt:

  Кондиционеры сплит-систкмы продажа с установкой «СПЛИТ-КРАСНОДАР».
  СПЛИТ-КРАСНОДАР» позаботиться о вас на каждом этапе – от продажи до первого запуска кондиционера. При заказе сплит-системы с установкой в итоговую стоимость входит и оплата монтажникам. Сотрудничать с нами – одно удовольствие!
  сплит краснодар, сплит системы в краснодаре, купить сплит в краснодаре, купить сплит систему в краснодаре, установка сплит систем краснодар, сплит цена краснодар, сплиты в краснодаре недорого

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.