Met de planner voor me op tafel neem een slok van mijn koffie. Ik blader naar vandaag en met een glimlach kijk ik naar de groot geschreven tekst me-time. Met een roze pen creëer ik er een cirkel omheen en plak daarnaast een sticker van een vrolijke emoji. Dat was een kort planmomentje, vandaag geen taken, geen to-do’s, maar een dagje voor mezelf. Tijd om te genieten van een vrije dag. Heerlijk! Terwijl ik een hap neem van mijn havermout met appel, banaan en blauwe bessen, scroll ik door mijn insta accounts op zoek naar inspiratie. Heerlijk om even te verdwijnen in andermans verhalen en voor ik er erg in heb ben ik al verdwenen in de wereld van online tijdverdrijf….

Kipsalade met groente en zoete aardappel.. een mooie foto verschijnt op mijn scherm en na het geven van een like kijk ik de keuken in. Kipfilet.. check! Paprika’s.. meer dan genoeg, aardappelen… yes! Ik schrijf het recept uit, pas hier en daar wat dingetjes aan en maak zo de basis van het avondeten. Ondertussen word ik aangekeken door de mooie roodgekleurde tomaten, welke gestructureerd op één van de decoratieplanken staat… Tomatensoepje? Ik kijk naar buiten, zie kleine regendruppels tegen het raam en de bladeren van de palmboom door de wind bewegen… Ja, lekker!

‘Hey Google!’ Zet radio 538 op 🙂 Terwijl ik opsta klinkt Frank Dane door de speakers van de Sonos, mijn vaste radiostation in de ochtend. Telefoon aan de kant, snijplank, koksmes, ingrediënten en binnen no-time sta ik heerlijk relaxed te genieten in een ontplofte keuken. Nog een klein beetje zout en peper… en smullen maar! Een rijkgevulde tomatensoep staat op het aanrecht, al beter gelukt dan de vorige keer. Sinds we de nieuwe keuken hebben is het proberen van recepten één van mijn favoriete bezigheden geworden. Ermee spelen en net zolang aanpassen tot het ‘perfect’ is. Ik vind het geweldig! Deksel op de pan en klaar.

Terwijl de broodjes uit de rooster springen klik ik op een nummer in mijn Spotifylijst. Er klinkt een goede beat en terwijl ik de broodjes beleg met hoemoes, rucola en komkommer voel ik de inspiratie opkomen. In mijn hoofd creëer ik de basis van een choreo en 10 minuten later sta ik dansend in de kamer. De buren zullen er inmiddels aan gewend zijn, want het is één van mijn dagelijkse bezigheden. Mensen, van dansen wordt je blij! Dus ga genieten en give it a try 🙂

Met mijn telefoon maak ik een filmpje, sla deze op en ga verder met mijn broodjes. Inmiddels staat de klok op 13.00 uur. Waarom gaat die tijd altijd zo snel! Even in gedachten besef ik me dat ik eigenlijk al een hele productieve ochtend heb gehad, dus omdenkend de tijd juist goed benut. Yes! En daarbij, ik heb nog een hele middag en avond te gaan.

Na een paar uurtjes zet ik tevreden en blij wat nieuwe borden en schaaltjes in de kast. Na 11 jaar is ons servies aan vernieuwing toe en vandaag heb ik besloten daar een klein begin mee te maken. Spontane acties op een vrije dag, één van mijn specialiteiten. En geloof me of niet, ik kan daar echt echt blij van worden. In één van de schaaltjes creëer ik een mooie creatie van kwark en vers fruit, een blaadje peterselie voor de finishing touch en een nieuwe instafoto is geboren. Tijdens het eten ervan nog heel even terug naar de online wereld en zo vliegen de laatste uurtjes van de dag voorbij.

Terwijl het huis is gevuld met een overheerlijk geur van gebakken kip en zoete aardappelen, zit ik gefascineerd te kijken hoe Hugo Kennis in een razend tempo een uitje staat te snijden, ik blijf me erover verbazen me hoe simpel al die pro’s dat voor elkaar krijgen. Snufje zout hier, beetje kruiden daar en altijd een eindresultaat waar je spontaan trek van krijgt. Met een blik naar een grote snee in mijn vinger, besef ik me heel goed dat er voor mij nog lange weg te gaan is.. Maar goed, geen haast. Back to reality.

Voor de hele dag voorbij is neem ik zoals altijd nog een kort momentje voor een gratitude. Even stil bij alles van vandaag, beseffen en dankbaar zijn. Misschien herken je het, misschien vind je het niets, maar bij werkt het super! Met een positieve en rustige mind neem ik de laatste slok van mijn caseïne shake, gaat de tv uit en is mijn doel voor vandaag gelukt. Doen wat ik leuk vind en genieten van heerlijk dagje vrij.

Disfrutala - Decoratie - Keuken