Keuzes, keuzes en nog meer keuzes. Met een kop koffie achter de computer moet ik er eigenlijk wel om lachen, heerlijk die herkenbaarheid. Bij het lezen van verhalen van andere bloggers betrap ik mezelf er vaak op, dat had mij ook kunnen overkomen. Soms in een andere situatie of andere context, maar de achterliggende gedachten blijven hetzelfde. En toch is het iets waar we dagelijks voor komen te staan. Keuzes, vragen en onzekerheden. Altijd op zoek naar de ‘perfecte’ manier van leven.

Als iemand van begin 30 sta ik midden in het leven. Geniet van alles om me heen en heb in de laatste jaren veel geleerd, geleerd om dankbaar te zijn en dan vooral voor de kleine dingen, welke vaak zo kostbaar zijn. Het heeft me gemaakt tot wie ik nu ben. Genieten van het leven, genieten van de mooie momenten en deze proberen te koesteren. Disfrutala!

Routine

Maar wanneer heb je je doel bereikt, wanneer ben je waar je wilt zijn… wanneer ben je tevreden? Als actief en creatief persoon ben ik altijd bezig en altijd op zoek. Op zoek naar nieuwe uitdagingen, nieuwe onderwerpen, nieuwe manieren om mezelf bezig te houden. Op sommige vlakken sta ik heel sterk in mijn schoenen, weet ik dat ik het kan en ben ik van mijn eigen kunnen overtuigd. Datgene waar je door ervaring goed in bent geworden, maar dat kan ook zorgen voor een sleur. Werken op de automatische piloot, gewoontes welke je waarschijnlijk al jarenlang zo uitvoert. Soms is het goed om hier eens bij stil te staan, eens terug te kijken naar waar je vandaan komt en of je alles nog wel zo leuk vind als toen je begon. Tevreden… ga zo door! Ontevreden… tijd voor verandering

Als we iedere maandag boodschappen doen, blijven we dat doen. Als we gewend zijn om op zondag uit te slapen, gaat de wekker uit en slapen we lekker uit. Dat is de routine, dat is wat we gewend zijn. Maar wat als je dat nu eens loslaat. Al die voorbedachte raden, alle ´perfecte´ planningen, al het “moeten”. Soms is het juist goed om het roer om te gooien en op zoek te gaan naar die positieve vibe! Even out of the box denken en door kleine aanpassingen je routine weer een nieuwe boost geven. Dat geeft nieuwe energie, zorgt voor uitdagingen en vooral voor een vrolijk humeur.

Kies je goede humeur!

Soms ben ik er echt een kei in! Het creëren van het geluksstofje, ofwel het gelukshormoon. Een dag hebben dat alles lukt! Een dag die loopt zoals je had bedacht en je zelfs nog meer hebt kunnen doen dan gepland. Even het gevoel dat je de hele wereld aan kan, het gevoel van sterk in je schoenen staan. Zoveel positieve gedachten, waardoor je al het negatieve omver blaast. “Love that feeling!”  Door het creëren van dit hormoon krijg je extra energie, wordt je vrolijk en zit je lekkerder in je fel, wat zorgt voor die goede dag. Door hier zelf een klein beetje aandacht aan te besteden kun je dit al heel snel op een simpele manier creëren. Een wandeling in de buitenlucht, pak die zonnestralen! Een uurtje sporten, wist je dat je van dansen gelukkig wordt? Straal en lach! Maakt je gelijk een stuk mooier 🙂 En zeker niet te vergeten, goede nachtrust. Doet wonderen.

Je gedachtegang is te sturen en hoe positiever deze is, hoe meer energie je zal gaan voelen. Blijf altijd geloven in je eigen kunnen en blijf kijken naar waar je goed in bent. Wees trots op jezelf en geniet van de good things in life. Werk op een rustige manier aan een levensstijl waar jij gelukkig van wordt. Welke zorgt voor die stralende glimlach op je gezicht en welk je laat dansen tussen de regendruppels door. Misschien met de nodige ups en downs, misschien niet altijd gelijk zoals je wilt, maar blijf je weg volgen. Als je het niet probeert, zal je nooit weten of het zou zijn gelukt. Zonde!

“Wees trots op jezelf en geniet van de good things in life”

Soms moet je iets net even van een andere kant bekijken, want hoe positiever jij denkt, hoe beter je al die keuzes kan maken. Gebruik je creatieve mind en maak jezelf en anderen blij!