Doelen bereiken

Soms gaan dingen niet altijd zoals je wil. Zoals je ze graag zou willen zien. Maar hey, dat is niet erg. Het is niet dat de wereld gelijk vergaat. Stel je eens voor, je hebt alles bereikt wat je gelukkig maakt. Alles om je heen is liefde, geluk, gezondheid en heel veel positieve energie. Een positieve mindset, geen zinloze gedachten, maar je innerlijke ego, je intuïtie die je verteld wat je moet doen. Welke je laat voelen wat de juiste keuzes zijn, welke richting je op moet gaan.

En al heb je geen idee waar die route eindigt, geen idee welke kant het op is, behalve dat je richting het zuiden gaat. Wanneer je gevoel en intuïtie zeggen je dat je die kant op moet gaan, weet je dat het goed is. Probeer het gewoon en je zult vanzelf zien waar het schip strand. Je komt altijd ergens uit, misschien nog niet het eindstation, maar het zal je zeker weten een stap verder brengen richting één van je doelen. Lees die zin nogmaals, één van je doelen. Niet naar allemaal, want dat zijn er teveel. Dat zijn meerdere routes. Maar het brengt je vast naar één van je dromen. Het zal je een nieuwe kracht geven, nieuwe energie en nieuwe inspiratie om daarna verder te gaan met het volgende experiment.

Experimenteren om te bereiken

Want dat is wat het leven vaak is. Een heel groot experiment, alles wat er op je pad komt kun je proberen. Je kunt het afwijzen, maar je het ook aannemen. Een poging wagen en kijken waar het je brengt. En ja, dat is eng, dat kan je angstig maken. Bang zijn voor het niet weten wat er gaat komen. Niet weten of het je gaat lukken, of je alles begrijpt en alles alleen kan. Maar laten we nu het geluk hebben, dat ook niet alles alleen hoeft. Je kunt veel zelf bereiken, veel doelen die jij jezelf stelt zijn voornamelijk door jezelf te behalen. Maar alles alleen doen zal het niet makkelijker maken. Dat zal obstakels geven, frustratie, onzekerheid, niet weten wat je met sommige onderwerpen moet doen. Te weinig kennis over bepaalde dingen welke om de hoek komen kijken. En dat is het punt waarbij je kan vragen om hulp. Als je niet vraagt, zal je ook niet ontvangen. Als je niet visualiseert, zal je het niet voor je zien. Wanneer je je dromen niet met volle overtuiging maakt en de uitdaging niet aangaat zal je ze ook niet bereiken. Terwijl je juist deze mogelijkheden voor oprapen hebt.

Wat wil jij bereiken?

En of het nu om een heel simpel iets gaat zoals een gewoonte veranderen, of een compleet bedrijf op willen zetten. Dat maakt niet uit, het gaat om jou. Het gaat erom wat jij wil bereiken en waar jij naar toe wil. Het gaat erom dat jij gelukkig bent, je iedere blij en dankbaar voelt. Je met kleine stappen vooruit gaat en ziet dat je progressie boekt. Blijf het visualiseren, blijf denken aan wat je echt graag wil. Zorg dat je hersenen het opslaan, het duizend keer per dag horen. Zorg dat je het gaat geloven, heb vertrouwen in jezelf en in je eigen kunnen en geloof. Heb vertrouwen in dat je het kan, dat je de tools hebt om het waar te maken. Dat je het doorzettingsvermogen hebt om het te kunnen bereiken. Zeg tegen jezelf dat je het gaat bereiken. Het gaat je lukken! Hoe dan ook.

Stop met zoeken

Probeer eens een route, neem de afslag en ga ervoor. Misschien brengt het je niet gelijk waar je wil zijn, maar misschien zorgt het juist wel voor nieuwe wegen. Voor een nieuwe route en kom je uiteindelijk totaal ergens anders uit. Het welbekende, als je me een aantal jaren geleden had gevraagd… Je hoort het zo vaak. Mensen belanden uiteindelijk totaal ergens anders dan wat ze ooit voor ogen hadden. Maar dat is toch juist gaaf! Door een keus te maken erachter komen wat de juiste keus moest zijn. Erachter komen of het bij je past, of dat het iets is wat je eigenlijk helemaal niet wil. Misschien dacht je dat je het wilde, maar heeft je intuïtie je inmiddels verteld dat je dit totaal niet bij je past. Dat dit niet jou het gevoel geeft welke je zoekt. That happy feeling. Want dat is waar we allemaal voor willen gaan, toch..?

Wat je ook wil bereiken, wat je ook wil veranderen, jij bent de enige die daar iets aan kan doen. Je kunt ervoor kiezen om nog uren, dagen, weken, maanden op onderzoek uit te gaan. Al je vrije tijd steken in het zoeken naar wat je graag wil bereiken. Maar geloof me, dan ga je het nooit vinden. Want je hebt geen idee waar je naar zoekt. En diep van binnen weet je allang wat je wil, diep van binnen zit ergens het antwoord. Misschien zitten er heel veel ‘deuren’ voor, heel veel gedachten die het tegenhouden. Maar iedereen heeft een passie, iedereen heeft een talent. En iedereen kan iets bereiken. Zolang je het maar wil, zolang je er voor wil werken en er met volle 100% voor wil gaan.

Neem je tijd

Het hoeft niet in een dag, ook niet in een week. Je mag er zo lang over doen als je wilt, maar maak een stap. Zolang je geen eerste trede van de trap betreedt, maak je geen progressie. Ga je het doel niet zien en kom je niet verder. Blokkeer je je eigen doelen, je eigen wensen, je eigen geluk. Wordt je door angst tegen gehouden, zal je onzekerheid ervoor zorgen dat je het nooit gaat doen. Of pas over zoveel jaren. Terwijl je juist nu behoefte hebt aan die vernieuwing, aan die nieuwe uitdaging. Aan de positieve vibe welke je verder gaat brengen. Welke ervoor zorgt dat je leeft als een prachtig persoon bent, iemand die volop geniet van het leven. Iedere dag met een stralende glimlach opstaat en altijd alles met positieve energie doet.

Wees dankbaar

En wees vooral dankbaar, vertel je zelf iedere dag hoe mooi je bent. Hoe trots je bent op jezelf, hoe graag je wil werken aan wat je wil bereiken. Ga geen extra dingen zoeken die je eigenlijk helemaal niet wilt. Ga niet handelen naar hoe de buitenwereld wil dat jij handelt. Maak je eigen keuzes, volg je eigen pad en je zult merken dat je vanzelf de antwoorden naar je toe zal trekken. Je gaat ze zien, je gaat ze voelen en je gaat het bereiken.

Waar je ook naar streeft, wat je ook wil, het zit enkel en alleen in jou. Het zijn jouw gedachten die jij keer op keer maakt. Dus ook jij bent de enige die deze kan veranderen. Ze zijn altijd om te zetten in iets positiefs. Ga voor die positieve overtuigingen, geef jezelf complimenten en zorg dat je altijd geniet. Ook al zit het soms tegen, ook al zie je soms door bomen het bos niet meer. Zolang jij jezelf verteld dat je goed genoeg bent, dat je kan bereiken wat je wil en dat je in staat bent om te veranderen. Dan kan ook jij veranderen wat je wil. Het is en blijft een mindset. Zorg voor dat stukje rust in je hoofd, zorg dat die ratelende gedachten soms even uit worden gezet. Wordt bewust, sta stil bij momenten en luister naar naar je innerlijke gevoel.

Begin!

En of je dat nu doet met meditatie, een uurtje sporten of creatief bezig zijn. Maakt niet uit, zolang het jou maar rustig maakt. Zorg dat je inzicht krijgt in jezelf. Weet waarom je iets denkt, vind de oorzaak waarom ze in je opkomen, maar wil ze niet begrijpen. Het enige wat je hoeft te doen is rustig worden, ze toe laten en daarna als sneeuw voor de zon laten verdwijnen. Want een lege en positieve mind kan zorgen voor heel veel mooie en nieuwe dromen. En ja, deze zijn te verwezenlijken.

Hoe? Dat is aan jou, maak je gedachten leeg, wees positief en maak je strategie. Maak je eigen plan en zet je ‘angsten’ en onzekerheid opzij. Ga gewoon voor die eerste stap en durf! Dat is het enige wat je hoeft te doen. Kies een weg en ga de uitdaging aan. Waar je uitkomt…? Dat weet niemand, maar jij wel als je het probeert 🙂

Enjoy it!