Quotes - Everything happens for a reason

Wat leuk dat je weer eens langskomt, maar je was er gisteren ook al. En die week ervoor en vorig jaar. Nu ben je altijd welkom, maar op het moment dat ik naar bed ga en lekker wil gaan slapen is het fijn als jij dat ook doet. Neem lekker even je rust en dan kletsen we morgen weer verder met een kop koffie. Oké?
***********

Na een heftige discussie lig ik in bed te staren naar het plafond. Eigenlijk weet ik zelf niet wat ik voel, ben ik boos, gefrustreerd, verdrietig of juist moe. We hebben het uitgepraat dus het is goed toch? Maar waarom blijf ik er dan over nadenken, waarom heeft het zoveel impact op me gemaakt. Is het de oneerlijkheid, de frustratie, intimiderend, welke factor het ook mag zijn, het zijn van die gedachten die uren in je mind kunnen dwalen. Daarbij vreet het energie en kan het je humeur behoorlijk op de kop zetten. Blijven nadenken, malen in je hoofd, ‘spookjes’ van vroeger. Ik ben er echt een kei in, wakker liggen van een bepaalde gedachte. Of een herinnering die ineens vanuit het niets naar boven komt. En altijd de vraag: “Hoe kom ik er bij, waarom nu?”

Herinneringen

Herinneringen hebben we allemaal, soms sluit je iets af en soms blijft het een ‘open deur’. Sommigen zijn fijn, laten je terugdenken aan die mooie tijd. Maar er zijn ook de ‘spookjes’ die wat minder leuk zijn. Die je weer opnieuw meenemen naar dat moeilijke moment waar je eigenlijk niet meer aan terug wil denken. Welke je verdrietig maken en teveel pijn doen om ‘opnieuw’ mee te maken. Soms zo sterk zijn dat het soms lijkt alsof je er weer midden in staat. Of onze dromen terwijl we slapen, zijn ze echt of niet? Geen idee, maar wat ik wel weet is dat ze heel eng kunnen zijn, of als een sprookje zo mooi. En dan zijn er nog de onwerkelijke gedachten, iets in je hoofd halen wat helemaal nog niet aan de orde is en misschien ook wel niet gaat gebeuren. Allemaal gedachten die je uren kunnen bezighouden.

Ga niet twijfelen

Maar zijn je gedachten uit te zetten, kun je iets doen waardoor het niet iedere keer je humeur verstoord. Vind ik een moeilijke vraag. Denken en malen is een eigenschap die ik altijd heb gehad en nog steeds kan ik uren zitten met één bepaald onderwerp. Of een twijfel, niet weten wat de beste keus is, afwachten en hopen dat deze voorbij gaat komen. Dat iemand je gaat vertellen wat je moet doen, of dat je de juiste keuze voorbij ziet komen in een bepaalde tekst of quote. Invloeden van buitenaf welke je hopelijk kunnen sturen naar jouw keuzes, maar uiteindelijk moet je deze toch echt zelf maken Bepaal jij wat je gaat doen. Is het altijd de goede? Misschien niet, maar het zal een reden hebben. Alles gebeurt om een reden. Je ziet ze misschien niet gelijk, maar uiteindelijk lost het zich vanzelf op. En zo niet, dan is het tijd voor een andere richting. Tijd voor een nieuwe weg en nieuwe uitdaging.

Schrijf het op

Wat ik wel eens probeer is om het van me af te schrijven, frustratie, drukte, teveel in mijn hoofd. Pak ik een boekje erbij en schrijf het op. Proberen te vergeten en belangrijker nog, los te laten. Want dat is het enige wat helpt. Loslaten en accepteren dat het zo is. Als je jezelf die acceptie geeft zal je zien dat het je rustiger maakt. Praat erover met anderen, zorg dat het op de één of andere manier uit je hoofd verdwijnt. Doe je dat niet dan heb je alleen jezelf ermee. De ander heeft het waarschijnlijk niet eens door. Jij ligt er wakker van en jij voelt jezelf de dupe. Je kunt je over heel veel dingen druk maken, boos maken, maar het heeft zo weinig meerwaarde. Het verpest je humeur en niemand wordt er beter van. Soms kun je dingen beter vermijden om jezelf dat stukje rust te geven in je hoofd. Accepteer dat het zo is en laat het gaan. Is dat niet wat je wil? Ga dan op zoek naar een oplossing, zoek diegene op, praat erover met een goede vriendin, schrijf het op in een dagboek, dans het weg op muziek. Wat je ook doet, zorg dat je die frustratie loslaat. Vaak is het niet eens het onderwerp zelf, maar de frustratie van het malen in je hoofd. Dat is wat jouw irriteert en dat zorgt ervoor dat je moe wordt van jezelf.

~~Als je jezelf die acceptie geeft zul je zien dat het je rustiger maakt…

Of je nu wil of niet, soms komen ze langs. Gedachten, herinneringen en dromen. Maar het is aan jou of je ze binnenlaat of niet. Of je even een kop koffie met ze doet of dat ze blijven slapen. Hou het kort, denk erover na en weet wat je wil, Doe wat je moet doen en laat het dan los. Sluit je ogen, adem een paar keer diep in en zeg dan welterusten, slaap lekker en tot morgen.

Everything happens for a reason

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.