Ken je dat? Soms heb je van die momenten dat je even al je creativiteit kwijt bent. Dat je merkt dat je iets teveel van het goede hebt gedaan. Een productieve werkweek, nieuwe doelen en nieuwe uitdagingen. Alles loopt op rolletjes en iedere dag met een positieve vibe verder gaan waar je gebleven was. Het fijne en voldane gevoel wanneer je de dag afsluit met een dankbaarheidsoefening. Of wanneer je juist de dag begint met dankbaarheid.

Dankbaarheid

Dankbaarheid is een belangrijk iets in het leven. Het is een onderdeel van onze bewustwording. Stilstaan bij alles wat we doen, hebben gedaan en meegemaakt. Bewust worden van wat je nog graag wil doen of misschien ooit in de toekomst wil verwezenlijken. Al die dromen welke je al tig keren in je hoofd hebt gevisualiseerd, meegemaakt in je gedachten en waarvan je hoopt dat ze ooit werkelijkheid worden.

Dankbaar zijn kun je trainen, kun je oefenen en wanneer je dit vaker doet leer je vanzelf om hier een gewoonte van te maken. Zul je merken dat het een positieve werking heeft. Dat het op de één of andere manier je hersens in een positieve mindset brengt. En of je nu dankbaar bent voor een nieuwe dag, voor de lieve mensen om je heen of voor je project wat vlekkeloos verliep, alles waar jij een goed gevoel van krijgt is dankbaarheid. Het besef van wat je allemaal hebt, wat je allemaal wordt toegereikt en wat je leven net dat beetje extra geeft. Dat stukje geluk welke we soms even kwijt zijn.

Geloof in jezelf

Iedere dag weer wil ik mijn doelen verbeteren, mezelf hogerop brengen en proberen net dat beetje extra te doen waar ik gisteren niet aan toe kwam. Nieuwe ideeën, nieuwe concepten, stappen richting nieuwe doelen. Net zolang tot ik heb bereikt wat ik wilde. Soms gaat dat met obstakels en soms verloopt het vlekkeloos. Maar één ding heb ik altijd in mijn achterhoofd, één ding welke je nooit mag vergeten. Geloven. In jezelf geloven dat je het kan, het visualiseren en daarna omzetten in realiteit. Wanneer jij iets echt graag wil, er alles aan doet om het te realiseren, is het enige wat daarna nog nodig is, de stap om het te doen. Want dat is uiteindelijk de reden waarom je aan iets begonnen bent. Waarom je jouw plan hebt gemaakt.

“Ja, maar wat als…”

Maar dit is één van de belangrijkste dingen welke we wel eens vergeten, of beter gezegd, niet durven. Het moment waar we vaak afhaken, het moment waarbij we vaak de twijfels voelen. Onzekerheden, keuzes, ‘problemen’ zien in plaats van oplossingen. De welbekende zin: “Ja, maar wat als…”

En deze stap is juist degene welke je nooit moet overslaan. Welke je nooit mag schrappen. Hoe langer je wacht, hoe meer twijfels er zullen ontstaan. Vooral de factoren van buitenaf kunnen grote invloed hebben op onze keuzes, ook wanneer je ze met volle overtuiging al had gemaakt. Het opnieuw bekijken van je plan, het opnieuw relativeren. Iedere keer wanneer je dit opnieuw doet zal je een stap verder weg staan van je doel. Komen er nieuwe twijfels en schaaf je het plan bij terwijl dit misschien wel helemaal niet nodig is. Veranderd het plan in iets wat je helemaal niet wilde of niet voor ogen had.

Blijf bij je keuzes

Zoals ze wel eens zeggen, een eerste ingeving of eerste keus is vaak de beste. Nooit veranderen van antwoord A naar antwoord C. Het antwoord niet uitgummen om daarna een compleet andere optie op te gaan schrijven. Dat is zonde! Want waar blijft dan je eerste idee, je eerste concept, de reden waarom je zo creatief was. Waar je enthousiasme op nummer één stond. Het plan waarbij je alleen al bij de gedachte een geweldig goed gevoel kreeg. De eerste reden waarom je het wilde gaan doen, waarom je juist deze keus had gemaakt. Hou dat gevoel vast! Want nee, deze had je niet gemaakt om daarna te veranderen. Deze had je gemaakt omdat je enthousiast was, omdat je zin had ermee door te gaan, eraan te beginnen en er een nieuwe uitdaging van te maken. Omdat je overtuigd was dat je dit zou kunnen… En misschien had je zelfs al een vreugdedansje door de kamer gemaakt… Geef jezelf eens één reden waarom je dit dan zou veranderen…

Probeer het!

Laat ik je bij deze vertellen, alles wat jij gelooft, alles waarvan jij denkt dat je het kan, probeer het! Als jij in jezelf gelooft, de tools hebt om het waar te maken, ga jij dat kunnen! Gaat jou dat lukken! Misschien kun je niet alles zelf, niet alles alleen. Maar daarvoor heb je mensen om je heen, heb je vrienden, familie, collega’s, bedrijven, noem maar op. Hulp kun je vragen, kun je ontvangen en kun je aannemen. Maar je moet het wel eerst naar je toe halen, voor je het kunt ontvangen. Dus doe dit dan ook. Zorg dat je samenwerkt wanneer je nog een stukje kennis mist. Of zorg dat je de kennis krijgt, ga leren, ga proberen, ga op onderzoek uit en vind wat je nodig bent. Ga voor je eigen geluk en succes. Ga zorgen voor mooie ervaringen en blijf dankbaar voor ieder moment. Dat is dankbaarheid, dat is geluk.

Denk positief

Tegenwoordig is veel mogelijk, zijn er veel capaciteiten waar je iets mee kan. Samenwerkingen, online cursussen, boeken, allemaal manieren om jezelf te ontwikkelen. Om jezelf beter te maken in hetgeen waar jouw interesses liggen. Hetgeen wat jouw gelukkig maakt en wat ervoor zorgt dat jij kan groeien. Zoveel manieren om dingen leuker te maken, uitdagender en spectaculairder. Het is puur de manier waarop je ernaar kijkt. Kijk je door zonnebril naar een blauwe lucht met een stralende zon. Of kijk je door een donkere bril, naar de grauwe lucht en druppels regen die beneden vallen.

En nu praat ik niet over gebeurtenissen waar we geen impact op hebben, laat ik dat even voorop stellen. Hier heb ik het over jouw doelen, over jouw streven, waar je voor wil werken. Over jouw gedachten, welke altijd positief kunnen zijn. Welke je kan sturen naar een goede richting. Omzetten van negatief naar positief. Iedere dag, ieder moment, ieder uur en iedere minuut. Dankbaarheid!

Kies je humeur

Misschien ben je soms het overzicht even kwijt, is het blije gevoel even uit het zicht. Maar dat wil niet zeggen dat het niet meer terugkomt. Mocht je een moment hebben als deze, leg dan alles aan de kant en accepteer het voor een aantal seconden. Adem een aantal keer heel diep in en uit en kom terug tot jezelf. Laat het binnen, accepteer het en laat het los. Alleen dat al, zal je verlichting geven. Zal je bewust laten worden van al jouw gedachten en misschien wel de chaos is je hoofd. Blijf onthouden dat het tijdelijk is, herinner je jezelf eraan dat je het kan veranderen. Dat het momentopnames zijn.

Eén positief punt kan dit al compleet veranderen. Kan jouw humeur binnen no-time veranderen. Maar dan moet je er wel voor open staan. Dan moet je jezelf dat wel gunnen. En ja, ook jij verdient dat, ook jij bent goed genoeg om dat te kunnen. Geloof in jezelf, wees trots op jezelf en haal die sterke persoonlijkheid eruit. Durf te laten zien wie je bent.

Zorg voor die dankbaarheid

Zet een fijn muziekje op, ga even iets doen waarbij je niet hoeft na te denken. En geef jezelf even de tijd. Momenten als deze horen erbij, ze zullen vast nog vaker komen. Maar jij maakt de keus of je erin blijft of niet. Jij bepaalt of het je dag gaat ‘verpesten’ of dat je gaat genieten van wat nog komt. Jij bent jij, en jij maakt jouw keuzes. Maak er een een onwijs leuke van, zorg voor die dankbaarheid en ga genieten van alles wat er nog op je pad komt. Maak je eigen routes, schaaf bij waar nodig en make your dreams come true.

Disfrutala! 

Quote Disfrutala Enjoyit