Na 400 meter bevindt uw bestemming zich aan de linkerkant. Met de wekker om 6.00 uur en een rit van 1,5 uur, rijden we het dorpje in met de naam waar we oprecht nog nooit van hebben gehoord. Na wat research besloten dit jaar de Spaanse stranden in te ruilen voor een paar dagen Leiden en Katwijk aan zee. En met de vooruitzichten van 30 graden moet het toch lukken om zo een beetje in de buurt te komen van dat ultieme vakantiegevoel. 

*********

Naast me zie ik een verbaasde en toch wel nieuwsgierige blik van wat we in vredesnaam gaan doen vandaag… want voor we naar Leiden gaan voor een kleine minivakantie, starten we onze trip met een verjaardagsverrassing in Hoogblokland. Mocht je nog nooit van deze plaats gehoord hebben. Het is maar een uur rijden van Leiden… Oeps… Laten we het zo zeggen, Fernanda is alles behalve goed in aardrijkskunde 😀 Maar goed, we hebben vakantie, dus geen stress.

Met de prachtige natuur om ons heen en een oase van rust, lijkt niets, maar dan ook echt niets op een activiteit waar je je een dag mee kan vermaken. Maar daar komt snel verandering in. Eenmaal de bocht om verschijnt er vanuit het niets een prachtig kleurenpallet van blinkende oldtimers in alle soorten en maten. En door de stralende zon is het een combinatie van het perfecte instaplaatje en een foto uit een blad. Wauw! Een betere verrassingsaankomst had het niet kunnen zijn.

Inmiddels zijn we goed elkaar geschud door alle drempels, hebben we 20 keer achteruit gereden om te draaien en bij het water heerlijk genoten van de goed gevulde picknickmand, welke ik voor de tijd al had besteld. Al met al een zeer geslaagde dag. Nog een leuke foto met onze sweet minty volkswagenbus en tijd om te beginnen aan onze minivakantie naar Leiden. (Scheelt, het is maar een uurtje rijden.. 😅😂).

Oldtimer huren

Echt een aanrader! > Klik op de foto voor meer info

Eenmaal aangekomen in Oegstgeest, blijkt dat we in een prachtig kleinschalig verblijf zitten volop omringd door de natuur. En met Leiden om de hoek hebben we dus een goede keus gemaakt. De eerste positieve review is een feit.

Bij binnenkomst staat de klok op 19.30 uur en is keus bij de vraag of we nog willen reserveren voor het avondeten snel gemaakt. Ook mijn knorrende maag geeft me het sein het daar volledig mee eens te zijn. Maar aangezien een dagje rijden in een oldtimer met 28 graden best warm kan zijn, besluiten we om ons eerst op te frissen. Dus de reservering wordt gemaakt voor over een uur.

Terwijl we naar de kamer worden gebracht kijk ik om me heen en besef ik me heel snel dat het best een sjieke bedoeling is. De aankleding, de mensen, de gasten.. hmm. Met een blik op mijn korte spijkerbroek en teenslippers kijk ik manlief aan en zie dat hij hetzelfde denkt. Stiekem moet ik er wel om lachen, blijft leuk, die momenten dat we iets te nuchter zijn voor een bepaalde gelegenheid. Maar het mag de pret niet drukken.

Eenmaal op de kamer blijf ik toch de nodige twijfels hebben… Misschien verstandig om even terug te gaan naar de receptie.. Ik pak mijn telefoon, zoek de menukaart op van het restaurant… en jahoor, mijn gevoel wordt heel snel bevestigd. Ik ben dol op koken, lust heel veel, maar eendenborst, granaatappel en ganzenlever zijn toch niet echt mijn favoriet.. Conclusie, reservering gecanceld.

Na een verfrissende waterval genaamd douche, staan we binnen 5 minuten in hartje Leiden. En ik moet het even kwijt, wat een onwijs leuke stad! Zeker een aanrader voor een weekendje weg. De grachten, leuke tentjes, gezellige sfeer, kon niet beter! En alsof het zo moest zijn, binnen no-time zitten bij het eerste restaurant welke we tegenkomen. Weliswaar zonder enige twijfel en discussie. Geloof me, dat was een uniek moment 😉 Maar een goede keus, want ook de volgende avond zaten we er opnieuw..

Onder het genot van een drankje en een heerlijke maaltijd sluiten we de eerste dag van onze minivakantie af. Tijd om lekker te gaan slapen in ons iets te luxe verblijf 😉

En met alle minions in slaapstand en de warmte van 30 graden kwam het toch redelijk in de buurt van het ultieme vakantiegevoel en was het niet veel anders dan een Spaanse vakantie in Nederland… Oprecht genoten!

Minivakantie