Met lichtelijke zenuwen kijk ik op mijn telefoon, de aftelapp staat op 3. Nog 3 dagen voor ik weer een stap dichter bij mijn doel ga komen, weer een nieuwe uitdaging aan zal gaan . Een week lang ga ik me volop storten op de Spaanse taal, mezelf omringen door Spanjaarden en dagelijks naar school. Voor het eerst in mijn leven alleen op reis…

**********

Het is bijna vakantie en nu zal het jullie vast niet verassen dat onze reis dit jaar naar Spanje gaat 🙂 Andere jaren kozen we altijd voor een strandvakantie, lekker relax, niets moeten en genieten van de zon. Maar deze keer gaan we voor een rondreis door Andalusië. Cultuur snuiven in Spanje en niet te vergeten te werken aan de Spaanse taal. Een aantal maanden geleden alles uitgezocht, hotels en appartementen geboekt en nu tijd om de koffer te pakken. Althans voor mij….

De eerste keer…

Al langere tijd liep ik met de gedachten hoe het zou zijn om in Spanje zelf naar school te gaan. Ik geloof echt dat het de enige manier om vloeiend Spaans te leren spreken. Afgelopen mei in Alicante geweest en ik besefte me na een week dat je het met alleen vakanties echt niet gaat redden. Natuurlijk ben je omringd door Spanjaarden, maar ook zij doen hun ding en moet je het communiceren toch echt zelf op moeten zoeken. Nu heb ik niet de mogelijkheid om voor een lange tijd naar Spanje te gaan, maar een week is zeker haalbaar. Ik vroeg advies aan mijn lerares en kreeg gelijk de reactie “doen!” Absoluut de moeite waard. Oké, dat was al een moment waar bij mij de zenuwen opkwamen. 😀 Maar als ik het wilde was dit mijn kans! Het zou betekenen dat ik een week eerder richting Spanje zou gaan. Alleen in het vliegtuig en alleen op reis. Voor mij best wel een stap en een persoonlijke groei. Ik heb graag het vertrouwde om me heen, mijn eigen ding en vooral het heerlijk thuis zijn met mijn mannetje. Hoe ondernemend ik ook kan zijn, allemaal best spannend…  Maar ik had de kans en het zou zonde zijn deze te laten lopen.

Nog nooit alleen op reis geweest..

In mijn leven ben ik nog nooit alleen op reis geweest en heb altijd veel respect voor degenen die dat wel doen en durven. En nu is het tijd om daar verandering in te brengen. Een geweldige uitdaging en daarbij misschien juist wel goed voor mij. Ik ben een persoon die veel kan nadenken, malen en peinzen. Mijn hoofd is soms echt een drama! Nu heb ik de mogelijkheid even weg te zijn van alles, weg van de gewoontes en op zoek gaan naar mijn eigen kunnen. Af en toe tijd nemen voor jezelf is goed en zeker belangrijk op welke manier dan ook. Werken aan je persoonlijkheid, de sleur doorbreken, ‘opladen’ en weer terugkomen met volle energie. Geïnspireerd raken door alles om je heen om zo weer met een frisse brein verder te gaan. Win-win situatie. 

Malaga

Aangezien we in Malaga starten met onze rondreis was de keus snel gemaakt om in deze stad naar school te gaan. Daarbij is het ook zeker één van mijn favoriete Spaanse steden, kleinschalig en toch heel gezellig. Om er alles uit te halen ga ik voor een volle week van 30 uur Spaans. Zoiets doe je natuurlijk maar één keer. Inmiddels de instap-toets gemaakt voor mijn niveau, de laatste Spaanse les ter voorbereiding gehad, al het werk thuis afgerond. Nu alleen nog de laatste stap: Doen!

¡Qué te diviértas!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.