Schrift, pen, stickervel, etui, pods
Creative,  Lifestyle

De Juiste Balans | Maak een Creatief Mapje ✨

Waarom twijfelen we soms zoveel, waarom is een keuze maken zo moeilijk. Wat is de juiste balans hierin en hoe kunnen we deze behouden. Laat ik het anders beredeneren. Keuzes maken is niet moeilijk, we maken het onszelf moeilijk. Denk aan uitstelgedrag, er zo lang over na te denken dat we er hoofdpijn van krijgen… Maar eenmaal de keus gemaakt, wordt het ineens heel simpel. Een last valt van je schouders, vrijheid ontstaat en je goede humeur is all back! Superfijn! EN achteraf viel het reuze mee…

Afgelopen week zat ik een flow, vol motivatie en vol ideeën. Eén en al enthousiasme en wanneer Fernanda enthousiast is, dan gaan alle remmen los!! Wil ik alles leren, implementeren en de wereld in gooien… Maar…. next week… een nieuwe week, andere vibe, andere flow, alles verdwenen.. Twijfels, minder motivatie, minder inspiratie… Hoe dan?!

Anderen tevreden stellen, het goed willen doen voor iedereen EN niemand voorbij lopen. Er wordt veel van ons gevraagd in de maatschappij waarin we nu leven. Verplichten, to-do’s, elkaar helpen en niet te vergeten, goed zorgen voor jezelf. Ook zeker niet onbelangrijk. Tijd om hier eens dieper in te duiken.

Balans

Om me heen hoor ik het vaak, iedereen is op zoek naar de balans waarbij je EN vol motivatie doet je waar je goed in bent EN jezelf de tijd gunt om even stil te staan. Die balans die ‘noodzakelijk’ is om alle ballen hoog te houden. Doe je van het één te veel, dan doe het ander juist tekort. En andersom hetzelfde. Resultaat… UIT balans… Humeur, motivatie, enthousiasme… Niet meer met elkaar op één lijn. Zorgt voor frustratie, kan je irriteren en je wordt er waarschijnlijk geen leuker persoon van.

“Vertrouwen dat de juiste dingen op de juiste momenten op je pad komen..”

Mocht je een situatie als deze ervaren, geef er aan toe. Kijk eens of je jezelf een extra rustmoment kunt geven. Een moment om na te denken, even niets te doen. Er op durven vertrouwen dat het goed komt. Vertrouwen dat de juiste dingen op de juiste momenten op je pad komen. Ook al zie je ze nog niet, ga het niet forceren, ga jezelf niet naar beneden halen, maar geef jezelf juist op dat dan een extra verwen momentje. Ik garandeer je, na een tijdje zal de balans opnieuw verschijnen. Ga je weer terug naar het ‘YES’ gevoel! En precies dat gevoel, dat zijn de momenten dat je kan gaan creëren. Maken wat je graag wilt maken. Maak daar gebruik van, profiteer van de good moments dat je je zo sterk voelt alsof je alles aan kan. MAAR accepteer ook de momenten waarbij je behoefte hebt aan rust en stilte. Dat is heel normaal, noemen we ‘oplaad-momentjes…’ Een auto kan ook niet rijden zonder benzine toch..?

Maak een Creatief Mapje

En weet je wat het leuke is van de creatieve momenten, waarschijnlijk heb je dan zoveel ideeën dat je voor een week, of zelfs langer, content kan maken en schrijven. Ga dit dan ook doen, want dit is namelijk je back-up voor the ‘grizzly moment’.

Schrijf het uit je hoofd, sla het ergens op, zorg dat je creativiteit een plek krijgt. Mocht je namelijk een keer lekker in je pyjama op de bank zitten en totaal geen zin hebben om in the picture te staan. Dan kun je altijd terug naar je ‘CREATIEF MAPJE’, waar je geweldig geschreven ideeën staan. Haal er uit wat je nodig bent en in een split second kun je het de wereld in brengen. Zelfs in je pyjama, zelfs met een ‘bad’ humeur, gewoon lekker op de bank. Hoe fijn is dat? 🙂

Want hey, iedereen heeft deze momenten. Al lijkt het niet zo op social media, geloof me het is echt waar.

Dus ja, jij mag ook lekker jezelf zijn en werken op de manier die bij je past. Dus, ontdek, ervaar en vindt jouw manier.

Succes!

Fernanda is een creatieve en succesvolle ondernemer en sinds 2013 gebruikt ze haar dansschool 'Dance by Fernanda' als inspiratiebron EN uitlaatklep. De reis die ze aflegde in het opzetten van haar onderneming en de persoon die ze werd als (dance)teacher is een inspiratie voor velen om altijd 'dansend' door het leven te gaan en te kiezen voor hetgeen waar je blij van wordt. Ze leert jou om te handelen vanuit uniekheid, zelfliefde en performance. Met haar verhalen en praktische tips & tools zet ze je aan tot actie en binnen no-time zullen twijfels veranderen in prachtige resultaten! Haar motto: "Probeer het uit, dan weet je gelijk of het bij je past!"

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *