Fernanda met microfoon
Lifestyle,  Persoonlijk

Als klein meisje had ik de droom om beroemd te worden

Als klein meisje had ik een droom, ik wilde beroemd worden. En aan de reacties “ja dat wil ik ook wel…” was ik inmiddels wel gewend. Ik wilde dat echt! Net zo zijn als die knappe danseressen en zangeressen op tv. Elke videoclips die ik voorbij zag komen, bekeek ik net vaak totdat ik begreep hoe ik het moest uitvoeren. Elk detail, elke uitdrukking, elke beweging nam ik in me op. Wat heb ik veel videobanden (die er toen nog waren 😄) vol gespoeld met opnames van TMF, Top of the Pops en The Spice Girls

Muziek probeerde ik al te mixen op cassettebandjes, later was ik uren bezig met het downloaden van muziek en daarna tig cd’s ermee volgezet. Elke week stond ik met mijn zakgeld bij de Music Store of Free Record shop om een nieuwe single te kopen. Albums luisteren met de grote koptelefoons die daar standaard klaarstonden. Want sommige liedjes moest en zou je origineel hebben. Dat hoorde erbij 😊

Dag in dag uit was ik er mee bezig en mijn mini stereotoren en discman draaide overuren. Al die cd-mappen meesleuren naar de danslessen die ik toen al gaf, zelfgemaakte hoesjes met alle artiesten en titels erop. Tot in detail had ik het perfect voor elkaar. Geweldige tijd!

MP3 Speler

De tijd verstreek, en zo ook de technologie, wat was ik trots op mijn eerste Packerd Bell MP3 speler. Met 256 MB!! 😂 Ik was er zo gelukkig mee. De kleine batterij opladen in de oplader en altijd een reserve mee. Want ja, geen muziek was geen optie ☺️ En na lang sparen kocht ik mijn langst gebruikte witte Samsung MP3 met 1 GB, voor 100 gulden, deze heb ik zelfs nog steeds!

Uiteindelijk maakte deze plaats maken voor de toen populaire IPods, waar zelfs hele albums op konden!! Wow! Maakte het een stuk gemakkelijker, al vond ik het nog steeds gaaf om al die cd-mappen te sparen, mooi te maken en ja ook mee te nemen ook al waren ze onhandig…

Muziek & Dansen

Zolang ik me kan herinneren is muziek en dansen een onderdeel van mijn leven. Bij elk nummer voel ik nog steeds een vibe, hou ik van de melodie of word ik voor de zoveelste keer geraakt door het instrumentale orkest. Nummers waar herinneringen tot de dag van vandaag nog steeds bijhoren. Muziek van de eerste choreografieën die ik ooit maakte, ze staan nog steeds in mijn lijst.

Inmiddels werken we met Spotify, wordt muziek gestreamd en is het zo simpel te gebruiken. Mijn eerste dansles die ik gaf was met CD’s, later de MP3 speler opgevolgd door de Ipod. En dit alles in een gymzaal, want meer heb je eigenlijk niet nodig. Muziek en een ruimte om te dansen.

Toch een beetje beroemd > Dance by Fernanda

En nu sta ik dagelijks in prachtig pand met op de voorkant een logo waarin ik zelf te zien ben. ‘Dance by Fernanda’ Iets wat ik niet voor ogen had toen ik zei “ik wil beroemd worden”. Maar wel iets waar mijn hart en passie nog steeds ligt.

Mijn grootste droom was en blijft beroemd worden. Mijn missie, jou vertellen dat je een droom nooit moet opgeven, misschien loopt het niet zoals je had verwacht, misschien vinden anderen het raar. Maar er is er maar één die weet hoe het plaatje eruit moet komen zien. En dat ben jij, dus volg je hart en ga voor je dromen ✨

~ DANCE BY FERNANDA 10 JAAR ~

Fernanda is een creatieve en succesvolle ondernemer en sinds 2013 gebruikt ze haar dansschool 'Dance by Fernanda' als inspiratiebron EN uitlaatklep. De reis die ze aflegde in het opzetten van haar onderneming en de persoon die ze werd als (dance)teacher is een inspiratie voor velen om altijd 'dansend' door het leven te gaan en te kiezen voor hetgeen waar je blij van wordt. Ze leert jou om te handelen vanuit uniekheid, zelfliefde en performance. Met haar verhalen en praktische tips & tools zet ze je aan tot actie en binnen no-time zullen twijfels veranderen in prachtige resultaten! Haar motto: "Probeer het uit, dan weet je gelijk of het bij je past!"