Foto met tekst - Verlangens - Beroemd worden
Influencer

Beroemd worden | Dromen en Verlangens

Soms moet je keuzes maken, wetend dat je anderen in verwarring gaat brengen. Dat het ze zal verbazen. “Had ik nooit van je verwacht..” “Maar nu je het zegt, beroemd worden.. het past je eigenlijk wel..”

Of misschien zijn ze het er wel niet mee eens, dat kan en dat mag. Maar dat brengt je weer bij het maken van een nieuwe keuze. Luister je naar het goedbedoelde advies van iemand die er geen kennis van heeft? Of volg je je eigen hart, je intuïtie, je gevoel.. Je diepste verlangens. 

Er is zoveel om ons heen, er zijn zoveel keuzes die je kan maken. Die je ‘moet’ maken. En alleen daardoor worden onze eigen verlangens en grote dromen al heel snel ondergesneeuwd. Zien we ze niet eens meer door alle afleiding om ons heen.

“Fernanda, maak een keuze!”

Fernanda, maak een keuze. Jij wilt beroemd worden, wat gaaf! Gun ik je, oordeel ik niet over, als dat is wat jij wilt moet je keuze maken. Of je gaat ervoor, of je laat het varen. Omring jezelf met alles wat je energie geeft en wat daarvan in dat plaatje past blijf je doen. De rest ga je schrappen. Dat was de ‘opdracht’ die ik meekreeg van mijn coach.

Dus ik ging kijken en opschrijven. Wat hoort bij het plaatje van ‘beroemd’ zijn en wat niet. Best lastig, want iedereen denkt vaak bij beroemd zijn aan fame. Een podium, gekleurde lampen, artiesten, televisie etc. Maar er zijn meer vormen van beroemdheid, wat ik overigens zelf liever bekendheid noem. Denk aan Influencer, spreker, coach..

Wat is jouw grote droom?

En weet je wat het leukste was tijdens mijn onderzoek naar wat dat plaatje van beroemd zijn paste.  Dat er best veel wel in het plaatje past. Het is maar net hoe je het bekijkt. En ja, er waren ook zeker veel punten die ik door heb gestreept. Die ik leuk vind, maar totaal niet bijdragen aan mijn doelen. Dit was mijn eerste grote stap in keuzes maken. 

Wat is jouw grote droom. Wat wil je nog bereiken? Nu is beroemd zijn gelijk heel groots, maar een verlangen of een droom kan ook het creëren van een nieuwe levensstijl zijn. Een paar kilo afvallen, lekkerder in je vel zitten en daardoor tevreden zijn met wie je bent. Of switchen van baan, een nieuwe uitdaging in een totaal andere sector. Het kan en het mag!

Mijn vraag aan jou..

Zou je je laten tegenhouden door je eigen bedachte overtuigingen… Door meningen van anderen… Door de maatschappij die het niet ‘goedkeurt..’ Want het past niet in het plaatje van ‘hoe het hoort..’

Wat zou jij doen? Of beter gezegd: “Wat doe je nu?”

Iedereen heeft ambities. De één houdt van groots dromen, groot denken en groots doen. De ander totaal niet. En dat maakt het juist zo leuk, maar soms ook lastig. Want daardoor is elkaar begrijpen niet altijd even gemakkelijk. Je hoeft je niet altijd in te leven in een ander, je mag zijn zoals je bent. Zolang je maar eerlijk blijft, elkaar accepteert en respectvol met elkaar omgaat.

En is er geen match, voel je je niet prettig in een bepaalde omgeving, ga er dan uit. Maak een keuze! Je hoeft niet te blijven zitten waar je nu zit. Het mag wel, maar omring jezelf alleen met hetgeen waar jij energie van krijgt. Waar je plezier in hebt en wat je energie GEEFT!

Zo niet, tijd om te schrappen, tijd om keuzes maken en tijd om te kiezen voor JEZELF.

Fernanda is ondernemer en richtte in 2013 haar succesvolle dansschool Dance by Fernanda in Rijssen op. In 2023 begon ze als startende influencer haar blog Disfrutala Enjoy it. Een blog over haar leven en het proces naar het worden van een influencer. Ze deelt ze haar kennis en ervaringen om zo vrouwen te empoweren, te inspireren en te motiveren. Haar missie is om groots te denken en groots te doen! Haar motto, maak het leuk, niet moeilijk! That's the key of Happiness

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *